4 Jenter VS 4 Spisesteder


Med varierende klima i Bergen by kommer uventede endringer i planene våre. En grilltur til Nordnes Parken kan bli til en regndag liggende på sofaen. I stedet for å bli hjemme etter en endring, hva med å prøve ut ny mat? Vi tok saken i egne hender, og gikk på jakt etter spisesteder vi ikke hadde besøkt før. I denne teksten vil du finne fire ganske forskjellige spisesteder som vi besøkte uten noe annet enn grunnleggende kunnskap om.

Laget av; Jessica, Mia, Karolina, Kristina, Stephanie

Våre kriterier for restaurantene:

  • Interiør og stemning
  • Pris
  • Service
  • Smak

DISCLAIMER: Vi er ikke profesjonelle matkritikere. Anmeldelsene går ut ifra vår egen opplevelse av disse forskjellige restaurantene.


1. Gresk Pai

Adresse: Jonsvollsgaten 5Bergen 5011

20180423_150534(0)[1]

Bilderesultat for terningkast 4

 

Dette lille autentiske spisestedet ligger på vei mot Verftet, men passer kanskje ikke for en vennegruppe på mer enn tre-fire personer. Derimot er det bare salg av paier, så man trenger ikke nødvendigvis bestikk for å spise maten der! Alt dette kommer an på dine egne smak og behag.

Drar vi videre på service, får vi møte en hyggelig gresk mann i kassen som gjerne venter tålmodig på folk som har vansker for å bestemme seg. Prisene var nokså rimelige, og  man kunne blant annet få 5 små paier for 40 kr. Ikke nok med det, men vi fikk også en gratis pai.

Når det kommer til selve paiene, fikk vi følgende: fetaost, oliven og tomat, kalkun og parmesanost, paprika og ost, ost og bacon. Blant disse var favoritten vår klart den med oliven og tomat. Disse to ingrediensene var overraskende godt kombinert sammen, og vi lengter enda etter smaken. Resten av små-paiene ligger sterkt på middels, men alt i alt var maten ok.

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2. Suppologen

Adresse: Starvhusgaten 3, 5014 Bergen

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Bilderesultat for terningkast 4

Midt i Bergen Sentrum utenfor Sundt Motehus finner vi det koselige lokalet til Suppologen. Det er et fint sted for både unge og eldre som vil sitte blant folk på et lite området, noe som også gjør dette stedet så sjarmerende. I disken står det flere gryter med supper, samt hyggelige arbeidere som er villig til å hjelpe å finne en suppe på menyen som passer akkurat for deg!

Etter lange diskusjoner over de fristende suppene på bildene, var det bestemt at vi skulle spise skogsoppsuppen med bacon, og bestselgeren asiatisk kyllingsuppe. Suppene vi valgte var på 2 dl, den minste mengden med suppe man kan kjøpe der. Prisene på en slik suppe ligger på 55 kr dersom du vil sitte der og få det meste ut av spisestedet, og 49 kr om du velger å ta med.

Først ut var Skogsoppsuppen m/Bacon, en mild og kremete suppe. Soppen var nærmest perfekt preparert, og baconet la til den lille ekstra smaken den ellers ville ha manglet. De fleste av oss var enige i at den rike smaken ikke ville glemmes med det første!

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Den Asiatiske Kyllingsuppen holdt den strålende tittelen «bestselger,» dermed kunne vi ikke vente med å spise suppe nummer to! Dessverre, synes vi at den ikke greide å leve opp til våre forventninger. Suppen var uten tvil god, men noe man godt kunne ha laget selv ved hjelp av en Toro pakke. Autentisk var den heller ikke, mer en norsk versjon av Asiatisk mat. Samlet ytelse var ganske så høy, likevel ble den trukket ned av den såkalte bestselger-suppen.

3. Brød og Vin

Adresse: Christies gate 13, 5015 Bergen

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Relatert bilde

Rett ved siden av den flotte skolen vår, kan man treffe på den minst like fine restauranten Brød og Vin. Allerede når man åpner døren kan man høre klangen av mild jazzmusikk som gir fast stemning til dette asiatiske spisestedet. I den første delen av restauranten er det ganske klart at den er reservert for øl og snacks med venner. Hvis vi derimot går inn en liten inngang til, finner man stedet man kan kose seg med familie, og ikke minst det største området å sitte. Servitørene kan variere med humøret sitt, slik at servicen ligger på en sterk middels.

Denne gangen ble det bare en rett på oss, men det var helt klart at maten ikke var slurvet med her! Retten vi påtok oss kostet nøyaktig 99 kr, og var langt fra en liten servering. Den typiske tallerkenen Stekte nudler med biff  hadde garantert ikke smaken man finner på hvilken som helst annen kinesisk restaurant i Bergen. Vi vet ikke hva som gjorde den så mye bedre, men det kan ha vært de fantastiske gjennomstekte biffstrimlene, de smakfulle tynne nudlene eller den flotte ettersmaken som får deg til å lengte etter mer bak hver munnfull. En ting var nå sikkert; biffen, nudlene og grønnsakene var i perfekt harmoni.

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

4. Amen Ramen

Addresse: Neumanns gate 5, 5011 Bergen.

20180507_133631[1].jpg

Bilderesultat for terningkast 3

Før en kinotur kan det passe godt å få i seg litt mat, og plasseringen til denne nye restauranten kommer derfor ikke til å skuffe! Etter man har gått opp en liten trapp, blir man møtt av fin dekorerte bord med store treskjeer og spisepinner som kan gi et tøft lite inntrykk av japansk kultur. Ettersom man får satt seg ned, kan man finne moderne merker på veggene som viser hva man er der for. Kjøkkenet og en liten bar kan godt sees unasett hvor man sitter, slik som man gjerne ville ha kjennetegnet ramenrestauranter.

På menyen kan det velges mellom noen få ramenretter som ligger på 95 kr – 170 kr. Om man vil, kan man kjøpe ekstra topping til de japanske nudlesuppene for en rimelig pris. En servitør vi oppfattet som ganske så ok tok i mot bestillingen vår.

Snart kom Tonkotsu ramen og KIDS ramen som hadde blitt bestilt. Rettene så fantastisk fristende ut, men dessverre var Tonkotsuen altfor smakløs, og kjøttet ble rett og slett veldig fettete. Noe som ble overraskende veldig godt likt var grønnsakene. Dumt nok var det ikke mange av dem i retten. Nudlene var også ganske gode! KIDS ramen derimot, skuffet brutalt ved å senke appetitten helt til bunns etter en liten smakbit.

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.


For å oppsummere, fikk vi oppleve mye forskjellig mat og stemning. Vi ble både overrasket og skuffet, og fikk bli kjent med spisesteder vi ikke visste så mye om. Ved hjelp av denne teksten, fikk du kanskje et inntrykk av hvordan disse spisestedene er. I tillegg har du kanskje en ny ide til hva du kan gjøre på en kjedelig dag i Bergen by? Nå er det nok noen mager som rumler!


HOT TIPS!

En fantastisk god asiatisk restaurant:

 

 


 

Legg igjen en kommentar